RSS Feed

Hortensia!

Hortensia!

Hortensia, ik ben er dol op.

In de zomer een mooie fel kleurige plant en in de herfst de laatste bloemen die nog kleur geven. Ze zijn voor mij de ultieme herfst bloem met hun kleur die elke keer veranderd.

hortensia 2015-10-13 024

Elk jaar rond de herfst duik ik de tuin in om te kijken of mijn hortensia’s al droog genoeg zijn om in een vaas te zetten. Als ze knisperen als oude kranten weet je dat de tijd rijp is om ze af te knippen. Doe je het te vroeg dan gaan ze slap hangen, doe je het te laat dan zijn de meeste bloemen al bruin en lelijk.

 

hortensia 2015-10-13 001

Als ik ze afgeknipt heb dan schud ik ze buiten even uit. Ik hou van hortensia’s maar laat de spinnen en torretjes liever buiten lopen. Helemaal schoon krijg je ze vaak niet meteen, ik heb nog vaak een spin of torretje binnen zien rond lopen.

Binnen leg ik ze altijd op krantenpapier een beetje te drogen. Meestal lopen de achtergebleven beestjes er dan nog uit en kun je meteen de groene bladeren en lelijke bloemen eraf halen.

 

hortensia 2015-10-13 002

Met hortensia’s kun je heel veel decoreren. Zet ze in een mooie vaas, leg ze op een schaal of maak er een krans van. Als je ze goed droogt kun je ze maanden gebruiken. De losse bloemetjes zijn ook geweldig om iets mee te versieren zoals kaarten, kerstballen en potjes. IOp mijn bruiloft heb ik ze zelfs verwerkt in mijn bruidsboeket, de corsages en het autobloemwerk.

 

 hortensia 2015-10-13 015 hortensia 2015-10-13 010

D3D_3112 D3D_3134

D3D_3199 hortensia 2015-10-13 004

Hortensia’s, ik hou ervan!

En jij? Wat decoreer jij allemaal met hortensia’s?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: