RSS Feed

Aardappeltjes uit de oven.

Aardappeltjes uit de oven.

Een favoriet bij ons in huis zijn aardappeltjes uit de oven. Een lekkere vervanger voor gebakken aardappeltjes of friet . Heel simpel en snel gemaakt,  en het kost bijna niks.

Wat heb je nodig:

  • Aardappels ( maat maakt niks uit)
  • olijfolie
  • kruiden die je zelf lekker vindt ( ik doe meestal zout, peper, knoflook, rozemarijn) of een kant en klaar potje strooikruiden die je in elke winkel kunt kopen.
  • bakpapier
  • een schaal
  • nagelborsteltje ( een schone 😉 )

1. Verwarm de oven voor op 150-175 graden Celsius.

2. Boen de aardappels schoon onder de kraan met het borsteltje, laat de schil erop.

2015-10-14 001 2015-10-14 003

3. Snijd de aardappels in gelijke partjes. Kleine aardappeltjes kunnen in vieren, de grote mogen wat vaker gedeeld worden.

4. Doe de aardappelpartjes in een schaal en schenk er een ruime hoeveelheid olie bij.

2015-10-14 001 2015-10-14 005

5. Meng de kruiden erdoorheen en hussel de hele boel goed door elkaar.

6. Leg de partjes op een stuk bakpapier op de bakplaat. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.

2015-10-14 001 2015-10-14 006

7. Schuif de partjes voor ongeveer 40 tot 45 minuten ( of tot ze gaar zijn) in het midden van de oven. Om te controleren of ze gaar zijn prik je er met een vork in. Voelen ze zacht van binnen dan zijn ze klaar. Hoe kleiner de partjes hoe eerder ze gaar zullen zijn dus let op dat ze niet verbranden.

8. Serveer ze samen met een lekker stukje vlees en groente. Smakelijk!

2015-10-14 001 2015-10-14 009

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: