RSS Feed

Waarom ik altijd een leeg aanrecht heb.

waarom ik altijd een leeg aanrecht heb

Een paar maanden geleden was ik de chaos die ik s’ ochtends aantrof in mijn keuken helemaal zat. Ik kon niet eens fatsoenlijk een boterham smeren of ik moest eerst een koffiezet apparaat, een doos met theezakjes en een paar borden aan de kant zetten. Als ik s’ avonds wilde koken was het niet veel beter want dan kon ik mijn ingrediënten niet eens fatsoenlijk snijden omdat er van alles in de weg stond.

Verder bleek het in onze keuken een feest te zijn voor troep. Troep dat zeker niet in een keuken thuis hoort, en op de een of andere manier trok die troep andere troep aan. Als er aan het begin van de week 1 elastiekje lag dan lag aan het eind van de week  een hamer, post, strijkijzer, oplader, tablet en nog meer elastiekjes bij. En dan hebben we het nog niet gehad over de knutselwerkjes, gevonden voorwerpen van de kinderen ( stenen, blaadjes, takjes) en kleurpotloden. Alles kwam samen op dat aanrecht en wat er op een aanrecht hoort kon er niet meer bij.

vol aanrecht voor vol aanrecht rechts aanrecht links vol

Ik heb toen besloten dat het klaar was met de troep en ben flink gaan ruimen. Al het decoratie, de machines en de potjes gingen de kasten in. Ook het koffiezet apparaat en de waterkoker moesten uit het zicht de kasten in. Wij drinken bijna nooit koffie of thee dus ik heb het niet dagelijks nodig.

koffiekastje olie kastje

Om ze in die kasten te krijgen moest ik wel eerst de kasten op gaan ruimen, en dus heb ik ook een grote schoonmaak gehouden in de keukenkasten. Ik heb alles weggegooid dat over de datum was of nooit gebruikt werd en alles wat niet in een keuken hoort kreeg een nieuwe bestemming. Voor ik het wist had ik een paar lege keukenkastjes en kon ik het koffiezet apparaat, de waterkoker en alle andere spullen in de kastjes kwijt. Resultaat…..een leeg aanrecht.

leeg aanrecht voor leeg aanrecht rechts aanrecht links leeg

Als ik nu mijn keuken in kijk is hij altijd schoon, opgeruimd en netjes. Ik heb altijd genoeg plek om mijn ingrediënten te snijden, ik kan altijd mijn brood smeren en ik kan altijd mijn boodschappentas uitruimen op het aanrecht. Als ik het koffiezet apparaat nodig heb dan pak ik het uit het kastje, zet het op het lege aanrecht en als hij weer afgekoeld is gaat hij het kastje weer in.

Het scheelt enorm veel tijd want binnen 1 minuut is mijn aanrecht weer schoon omdat ik niks hoef op te tillen. Sinds ik dit een paar maanden geleden ben gestart om te kijken of het wel werkte kwam ik erachter dat het heel goed werkte. Ik heb geen chaos in mijn keuken en dus ook veel minder chaos in mijn hoofd. Ik ga echt nooit meer terug naar een vol aanrecht. ( behalve dan als ik bezig ben met koken 😉 )

leeg aanrecht

leeg aanrecht

collage 6

Ik moet alleen nog iets verzinnen op die flessen en op de recycle bakken. Maar dat is weer een project voor later.

Advertenties

»

 1. Als het voor je werkt! En knap gedaan dat je alles in de kastjes kreeg! Wij hebben bewust voor heel veel aanrechtruimte gekozen. Er kan dus ook lekker veel op, maar uiteindelijk valt het heel erg mee met wat er op staat. Heel veel zaken staan ook op dienbladen, zodat het verplaatsen en schoonmaken ook iets simpeler gaat. (Dienbladen kunnen ook in de vaatwasser 🙂 )
  Ik doe de lege flessen en potten altijd meteen in een lege plastic tas, in de boodschappenwagen. Dan ben je ook gemotiveerd om ze bij het boodschappen doen meteen in de juiste container te kieperen. Idee?

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden
 2. writingmonique

  Zo slim. Een leeg aanrecht is zo handig en je kunt inderdaad altijd gewoon even een boterham smeren of iets. Er staat bij ons wel veel op het aanrecht, maar alles netjes in potten en schaaltjes. Dus wel opgeruimd maar niet leeg, haha

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden
 3. Dat ziet er inderdaad erg netjes uit. Ook erg handig :-). Voor het recycle hebben wij 2 prullenbakken in de keuken staan.

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden
 4. Wat fijn, zo’n opgeruimd en leeg aanrecht. Mijn aanrecht is ook bijna helemaal leeg, ik heb wel een waterkoker op het aanrecht staan omdat ik sloten thee per dag drink. Verder staan er nog 3 glazen voorraadpotjes voor de ‘leuk’ in het hoekje. Ruimte genoeg om te koken :).

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: