RSS Feed

Mango met kokosnoot

Ongeveer 10 maanden geleden ben ik paleo gaan eten. Ik ga in deze post niet uitleggen wat paleo is, want er zullen vast al genoeg posts over paleo zijn. Ik voelde me na een maandje paleo veel beter en mijn hardnekkige acne was bijna volledig weg. Na ruim 5 maanden strak paleo eten ben ik nu weer ” half paleo”. Ik hou me niet meer helemaal strak aan de regels en eet ook bijna dagelijks ” verboden dingen” , ik eet alleen wel veel minder van die verboden dingen en blijf me goed voelen.

In die 10 maanden heb ik opnieuw leren koken, de zakjes en pakjes gingen de deur uit net als de meeste koolhydraten en chips zakken. Ik eet ook veel minder vaak brood want het ontbijt en de lunch verving ik door gerechten met gebakken eieren of salades van groente en fruit. 1 van mijn favoriete lunch recepten is mango met kokosnoot. Heel lekker en gezond en 100% paleo. Het is ook makkelijk te maken want je hebt alleen maar 1 mango en kokosnoot nodig.

Mango en kokosnoot zijn erg duur als je ze in de supermarkt moet kopen. Ons budget kan elke dag dure lunches niet goed aan en dus haal ik mijn kokosnoot en mango’s altijd op de markt. Het is wel een beetje geluk hebben daar want ik heb niet elke keer goedkoop mango’s of kokosnoten. Ook heb ik wel eens bedorven kokosnoten gekocht en kon ik ze allemaal weggooien.

Als ik wel geluk heb dan staat er een kraam die zakken verkoopt met daarin rijpe mango’s met zwarte vlekjes. Die mango’s zijn afgekeurd voor supermarkten omdat ze er niet mooi uitzien. Van binnen zijn ze vaak nog wel goed en anders is het gewoon de slechte stukken eraf snijden, net zoals je bij een gedutste appel doet.

In zo’n zak zitten vaak wel 4 tot 6 mango’s en kosten per zak €1,-. Echt een koopje dus als je vaak mango’s eet. De rijpe mango’s snij ik vaak dezelfde dag nog in stukjes die ik vervolgens in een diepvrieszakje invries. Zo heb ik een hele week lekkere verse mango. Als ik ze wil eten hoef ik ze maar uit het zakje te halen en even op kamertempratuur neer te zetten.

Op de markt staan ook vaak meerdere kramen met kokosnoten. Meestal kosten die 2 voor €1,- dus ook een koopje. Je moet ze wel even goed nakijken of er aan de buitenkant geen schimmel op zit. Ik koop meestal kokosnoten als een kraampje ze de week daarvoor nog niet had en als er nog best veel in de krat liggen. Ik heb ze ook wel eens gekocht toen ze bijna op waren en toen kon ik er 6 weggooien omdat ze bedorven waren. Het is dus ook een beetje geluk hebben.

Als je de kokosnoten dan gekocht, gekraakt en geschild hebt dan is het heerlijk om samen met de mango te eten.

mango met kokosSmakelijk!

Advertenties

»

  1. Klinkt als een lekker recept

    Liked by 1 persoon

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: