RSS Feed

Halloween & the day after.

Gisteren was het Halloween. Ik had voor ons zelf een rustig maar griezelig avondje gepland. Het werd alleen een beetje anders dan gedacht.

Halloween tocht pompoen

Bij de plaatselijke kinderopvang organiseren ze elk jaar een halloweentocht. Hartstikke leuk, maar ik dacht dat onze jongens er dit jaar nog niet helemaal aan toe waren.

We moesten er alleen s ‘middags wel even langs om de muziekinstallatie klaar te zetten, dat doen we namelijk ieder jaar. Terwijl mijn man de installatie aansluit en ik de rookmachine en de lampjes neerzet werd er gevraagd of wij die avond ook mee liepen. Toen ik vertelde dat we niet mee liepen en ons ook niet hadden op gegeven werd er gezegd dat er nog wel een plekje vrij was. De jongens vonden het een goed idee, dus liepen we gisteravond met een lampion mee met de Halloween spooktocht.

halloween tocht

Ik had verwacht dat de jongens het eng zouden vinden, ze houden normaal ook niet van geschminkte mensen. Maar het tegendeel bleek waar, ze vonden het fantastisch. Ze liepen stoer met hun lampjes door de bossen en schrokken niet van alle geschminkte mensen, afgehakte hoofden, skeletten en spinnen. Ook de ” enge” toneelstukjes deed ze helemaal niks.

Ik moet wel zeggen dat wij in de eerste groep liepen van de kleintjes, dus er word zo min mogelijk eng gedaan. De geschminkte mensen laten je niet schrikken, praten aardig en ze blijven vaak stilstaan. Echt eng was het dus niet. Het was vooral een beetje spannend en mooi. Hele straten waren versierd met de mooiste creaties. Grote spinnen, dansende skelletten, lampjes, pompoenen, enge mensen en tentjes waar je doorheen moest met hangende doeken.

spin halloween hans en grietje

De echt enge tocht begon pas na 20.15. Dan gaan de vrijwilligers helemaal los en weet je zeker dat je vaak schrikt. Niks voor mij dus. Ik hou liever van een beetje griezelig Halloween, niet van enge 😉

Vandaag hebben we er een gezellige Lazy-Halloweensunday van gemaakt. Ik had veel van de spullen voor de griezelige hapjes van gisteren nog liggen dus hebben we vanmiddag gewoon nog even extra Halloween gevierd.

halloween hapjes

Met de lekkere griezelige hapjes zoals, broodje vinger, monsterappels, spookpannenkoekjes, kikker en slang in yello en spinnengif als drinken hebben we heerlijk naar de 1ste film van Harry Potter gekeken.

harry potter

Onze zondagmiddag was dus een beetje griezelig, magisch en lekker.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: