RSS Feed

Soms zijn buren zo frustrerend.

Ik woon al 10 jaar in een gewoon rijtjeshuis in een gewone rustige straat, er wonen hier bijna alleen maar leuke mensen. Buren waar je geen last van hebt, die niet zeuren, die je gewoon goedendag zeggen, gewoon een gezellig buurtje.

Behalve de buurman 2 deuren verder. Een man van onze leeftijd die 5 jaar geleden nog een vriendin, thuiswonende kinderen en een kat had. Maar zijn liefde voor die vrouw was op en dus wilde hij uit elkaar, dus vrouw en kinderen moesten vertrekken. Ook de kat werd een paar maanden later niet meer terug gezien en was ineens verdwenen.

Sindsdien is het alleen maar gezeur met die buurman. De kinderen lachen te hard, de kinderen huilen te veel en het meeste gezeur hoor ik toch wel over onze kat.

Vorig jaar kwam hij ineens aan de deur. Onze kat zou bij hem op het dak van zijn auto krassen hebben veroorzaakt. Nou ontken ik niet dat onze kat weleens op onze auto zit dus het kan zijn dat hij ook op zijn auto zit. Maar toen ik de krassen ging bekijken bleek onze kat een echte kunstenaar. Als dat krassen van een kat waren dan geef ik hem meteen op voor de kunstacademie want er waren mooie rondjes, streepjes en kruisjes gekrast. Een paar van de krassen konden nog wel van een poezenpootje zijn, maar het meeste echt niet. Daarbij heeft onze kat geen handtekening erbij gezet, het zou dus ook van een andere kat, takje of een vogeltje kunnen zijn. Maar goed, de buurman was er heilig van overtuigd dat het onze kat en niet een buurkat was terwijl er 10 katten in de straat rondlopen.

Er werden foto’s gemaakt, papieren ingevuld en alles werd netjes opgestuurd naar de verzekering. De buurman liet een offerte maken hoeveel het zou kosten om zijn auto te laten poetsen zodat de krasjes weg zouden gaan. Het zou 100 euro kosten en dus kreeg de buurman van de verzekering 100 euro. De buurman liet NIET zijn auto poetsen, maar verkocht zijn auto 1 maand later om een motor en een andere auto te kopen.

De rest van het jaar heb ik de buurman niet meer gehoord over onze kat.

Tot gisteren. De buurman kwam precies 1 jaar later weer aan de deur. Hij wist zeker dat onze kat op zijn auto krasjes had gemaakt. Hij zou wel een foto maken om mij te overtuigen want ik kwam natuurlijk met de argumenten van de andere katten, de vogeltjes, takken, kinderen, blaadjes, eikeltjes, eekhoorntjes. En vervolgens riep ik hem nog na dat ik onze kat zeker niet binnen hield, de verzekering niet inschakel en benieuwd was wanneer hij zijn auto weer zou gaan verkopen.

dotje

Buren…..sommige mensen moeten in een hutje op de hei gaan wonen als ze geen last willen hebben van de rest van de wereld.

Excuses voor mijn gefrustreerde blog, normaal ben ik een heel rustig, positief iemand. Nu even niet.

Advertenties

»

 1. writingmonique

  Tjongejonge. Wat een dramaqueen, haha!

  Like

  Beantwoorden
 2. Wat vervelend zeg zo’n buurman. Het klinkt een beetje alsof hij het spoor in zijn leven nogal bijster is geraakt, en dit onder andere op jullie afreageert. Lastig hoor. Want hij klinkt niet echt als iemand waarmee je kunt praten.

  Like

  Beantwoorden
 3. Daar zou ik echt gek van worden. En gewoon raar dat hij geld lospeutert en er dan iets anders mee gaat doen. Gelukkig hebben wij hele fijne buren 🙂

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: