RSS Feed

Een akelig gevoel…parijs.

Op deze zaterdag die voor ons gezin vol in het teken van de sint intocht zou moeten staan zit sinds gisteren een klein zwart randje. Persoonlijk hebben wij gelukkig niks met de aanslagen in Parijs te maken, maar het komt toch hard binnen.

De aanslagen die gisteren zo doelgericht op plekken zijn uitgevoerd die voor amusement horen te zorgen, waar mensen gewoon rustig uiteten waren, en waar fans van een voetbalclub hun club kunnen aanmoedigen. Die plekken waar je het niet verwacht maar toch een doel waren. Het is vreselijk, het is verschrikkelijk en het is de realiteit.

Zojuist heb ik samen met mijn jongens de intocht van sinterklaas gekeken en nu ze even naar boven zijn zap ik meteen naar de NOS. Een toespraak van de premier, de laatste berichten, het feestgevoel is weer meteen over. Ik heb gelukkig niemand verloren, ons gezin is veilig, en er is geen extra dreiging voor Nederland, maar de woorden van de premier geven mij toch een beetje een akelig gevoel. Meteen kom ik tot de conclusie dat er met mij gebeurt wat de terroristen willen, angstzaaien, ons leven ontwrichten en ons bang maken.

Ik besluit nu meteen dat ik hier niet mee akkoord ga voor mezelf, ik wil niet bang zijn, nog mijn leven veranderen door extremisten. Ik wil leven, met mezelf en met mijn gezin.

Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden in Parijs en ik wil zeker niet over de rug van deze tragedie mijn blog promoten. Mijn blog schrijf ik met mijn gevoel, en vandaag wordt mijn gevoel heen en weer geslingerd tussen vreugde en verdriet.

#prayforparis

Advertenties

»

  1. Mooi geschreven. Aan het begin van de dag voelde ik mij ook heel vreemd dat de kinderen feest zouden gaan vieren. Achteraf is het alleen maar goed zo. Mijn zoontje heeft er in ieder geval vrijwel niets van meegekregen van alle ellende

    Liked by 1 persoon

    Beantwoorden
  2. Pingback: #week 46 met een snufje liefde. | Simpel, met een snufje liefde...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: